Öğretim dili tamamen veya kısmen (%30) yabancı dil olan programların zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler;

Kayıtlı oldukları Fakülte/Yüksekokul bünyesinde veya Işık Üniversitesi içerisindeki birimlerde aynı isimde eğitim dili Türkçe olan bölüm/programa kayıtlanmak isteyenlerin  Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 'Şile/Maslak Kampüsleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı  birimine' başvurmaları gerekmektedir.

2 yıl hazırlık sınıfında okuyarak başarısız olan öğrenciler yönetmeliklerde belirtilen kriterlere uyuyor iseler başvuru yapabileceklerdir.

Başvuru sırasında dilekçe ve ösym belgesi dışında herhangi bir belge gerekmemektedir.

Şahsen başvurulması ve bu esnada kimlik kartı bulundurulması gerekmektedir.

Başkanlığımıza başvurarak uygun programa geçmek için dilekçe veren öğrencilerin durumları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının uygulama esaslarında belirtilen koşullara göre değerlendirilecek ve ilgili Akademik birim tarafından alınacak Yönetim Kurulu Kararı ile sonuçlandırılacaktır.

Üniversitemizde öğrencinin kayıtlı olduğu bölüm/programın Türkçe eğitimi olmaması durumunda / ya da öğrencinin puanının oluştuğu yıl Türkçe program kurumumuzda açılmamış ise,

ilgili öğrencilerin ÖSYM tarafından yerleştirilmesi gerekmektedir.

Bu durumda olan öğrencilerin başvuruları ÖSYM tarafından alınacaktır. Bunun için ÖSYM web sayfasındaki duyurular kısmından takip edilmesi gerekmektedir.

2023 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilme İşlemleri (23.10.2023) (osym.gov.tr)