ENGL1101 EXEMPTION TEST AND RESULTS // MUAFİYET SINAVI VE SONUÇLARI

İngilizce Bölüm öğrencileri ile ilgili sınav bilgisi sayfanın sonunda verilmiştir.

ENGL1101 Muafiyet sınav sonuçlarına  aşağıdaki link aracılığı ile Yabancı Diller Okulu sayfasından ulaşabilirsiniz.

Please check School of Foreing Language page for the results by using the link below.
Işık Üniversitesi (isikun.edu.tr)

Türkçe programlar İngilizce Dersleri Muafiyet Sınavı DUYURUSU

Tarih: 22 Eylül Perşembe saat: 10:00 - 11:40   Yer:  ŞİLE Kampüsü (Lisans Türkçe programlar öğrencileri)

Tarih: 22 Eylül Perşembe saat: 10:00 - 11:40   Yer:  MASLAK Kampüsü (MYO öğrencileri)

*Sınav yerlerinizi sınav öncesinde Öğrenci İşleri Duyurular sayfasında bulabilirsiniz

Konu hakkındaki sorularınız için: freshmeninfo@isikun.edu.tr"

Sınava girecek öğrenciler için Otobüs servisi sabah 8.30 da ışık Üniversitesi Maslak kampüsünden hareketle 4.Levent, Metrogarden'dan Şile ye gelecek. Şile'den 15.30 dönüşte yine aynı güzergahı kullanılarak Maslak kampüse geri gidecektir.

Diğer servis otobüsü Kadıköy Haydarpaşa protokol camisi önünden sabah 8.00'de hareket ederek Atatürk caddesi Starbucks, Metro Garden güzergahlarını kullanarak Şile'ye gelecek ve dönüşte de yine aynı güzergahı kullanarak saat 15:30'da Şile kampüsten Kadıköy'e hareket edecektir.

GENEL BİLGİ

İngilizce Dersleri Muafiyet Sınavı, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında üniversitemizin Türkçe yürütülen programlarına yeni kayıt yaptıran öğrencilerin İngilizce seviyelerini belirlemek ve sınavdan aldıkları puanlara göre İngilizce seviyelerine uygun olan derslere yerleştirilmeleri amacıyla yapılır.

Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin alması gereken zorunlu İngilizce dersleri;

1301 GENEL İNGİLİZCE - I

1302 GENEL İNGİLİZCE – II

·      Lisans Türkçe Programlarına kayıt olan  öğrencilerin dönemlerinde almaları gereken zorunlu İngilizce dersleri;

ENGL1201 GENEL İNGİLİZCE - I  (GÜZ)

ENGL1202 GENEL İNGİLİZCE – II (BAHAR)

ENGL2203/2201 GENEL İNGİLİZCE - III  (GÜZ)

ENGL2204/2202 GENEL İNGİLİZCE – IV (BAHAR)

Muafiyet sınavı sonucuna göre her bir ders için ayrı ayrı belirlenmiş olan yeterli puana ulaşan öğrenciler bu derslerden muaf tutulurlar ve bu dersleri almaları gerekmez. Sınava katılmayan öğrenciler sıralamadaki ilk derse yerleştirilirler.

·         Sınav sadece 1 kez düzenlenir ve öğrenciler eğitim yılları süresince bu sınava tekrar katılamazlar.

Sınav İçeriği İle İlgili Genel Bilgiler:

·         Sınav 100 dakikadır.

·         Sınav çoktan seçmeli 100 soruluk bir testten oluşmaktadır.

·         Sorular Okuduğunu Anlama (Comprehension), Okuma (Reading), Kelime (Vocabulary) ve Gramer (Grammar) sorularından oluşmaktadır.

·         Her bir soru 1 puan değerindedir. Yanlış cevaplar doğruları götürmez ancak öğrencinin seviyesine uygun sınıflara yerleştirilebilmesi için sadece bildiği/emin olduğu cevapları işaretlemesi önerilir.

Başarılar,

Undergraduate English Program- Şile Campus

English Teaching Program – Maslak Campus

Please, write to freshmeninfo@isikun.edu.tr for your questions.

ENGL1101 EXEMPTION TEST

(The test is going to be conducted in two groups on the same day. Check this announcement page to learn your group and exam room.)

DATE: Thursday, September 22, 2022

1st Group: TIME: 12.30—13.35

2nd Group: TIME: 13:40-14:45

·         This test is only for students who passed the Prep School/Proficiency Exam, including those who were exempt from the Prep School.

·         If you pass the ENGL1101 exemption test, you can skip the first Academic English course ENGL1101 and go straight to an English 1102 class.

·         The ENGL1101 exam has 50 multiple choice questions and takes 65 minutes to complete.

·         The questions are based on the English 1101 course syllabus. The subjects include describing charts and graphs, paragraph organisation, paraphrasing, reading and summarising simple academic articles or discussions in English and academic vocabulary.

·         The exam will be carried out face to face. Please check the exam venues on The Student Affairs (Öğrenci İşleri) web page announcements before the exam date.